Inkoop, Verkoop, Advies  –  APK, Service en Onderhoud

Banden, Remmen en Uitlaten

Banden en Velgen

Beil Auto is niet alleen voordelig en snel: uw autobedrijf in Weert heeft vakmanschap en veiligheid hoog in het vaandel staan. Onze mensen hebben verstand van autobanden en velgen en adviseren u graag hierin. Dankzij ons team en moderne apparatuur zorgen wij ervoor dat u veilig de weg op gaat.

Uitlijnen-Balanceren-Bandenservice

Een goede balans en juiste uitlijning van uw autobanden heeft direct effect op uw rijcomfort en wegligging. Bovendien slijten zowel uw banden als auto minder snel en bespaart u brandstof.  Wij hebben de juiste kennis en apparatuur in huis om uw auto goed uit te lijnen. Zo voorkomt u op een eenvoudige wijze onverwachte kosten. Ons advies is: Controleer regelmaat uw bandenspanning. Wij doen dit uiteraard graag voor u, als service.

Zomer- en winterbanden incl. opslag

Het is veilig en dus verstandig om vanaf november tot en maart met winterbanden te rijden. Winterbanden hebben bij temperaturen onder de 7°C een betere grip, betere wegligging en kortere remweg dan zomerbanden. Ook hebt u met winterbanden minder kans op aquaplaning. In veel Europese landen zijn winterbanden verplicht tijdens de wintermaanden. Zelf geen plek voor de opslag van uw banden? Beil Auto regelt dit voor u!

Remmen

Goed werkende remmen zijn vanzelfsprekend essentieel voor een veilige deelname aan het verkeer. Er zijn bepaalde signalen tijdens het autorijden of bij het controleren van vloeistoffen die aangeven dat uw remmen gecontroleerd moeten worden. Bij Beil Auto staat veiligheid hoog in het vaandel.

Vermoedt u een defect aan de remmen? Remt de auto niet meer zo goed als voorheen? Blijf bij twijfel niet langer doorrijden: neem meteen contact met ons op. Zo voorkomt u verdere schade of nog erger: het falen van de remmen.

Hoort u een schurend geluid of piepend geluid, of voelt u bij een trillend stuur tijdens het afremmen of rijden? Dat is een duidelijk signaal dat er iets mis is met uw remmen. Voelt het rempedaal anders aan, sponzig of zakt het langzaam weg? Dan is er waarschijnlijk een lek  in het remsysteem of is de hoofdremcilinder defect. Trekt de auto weg naar links of naar rechts bij afremmen? In de meeste gevallen zit de remzuiger of de geleidebus vast. Zit de handrem vast? Dan kunt u niet verder rijden, want de kans is groot dat u de remmen verbrandt.

Zo zijn er nog vele indicaties die erop wijzen, wanneer uw remsysteem niet meer optimaal functioneert. Tijd voor een remmencontrole, dus! We komen uw auto graag halen, wanneer u verder rijden niet meer vertrouwt.

Uitlaten

De uitlaat vervangen: menigeen wacht er net iets te lang mee. Doordat de uitlaatdemper niet langer naar behoren functioneert, begint de motor plotseling meer geluid te maken. Het is verleidelijk net iets langer door te trekken in de versnelling dan strikt noodzakelijk. Helaas, dit is niet zo verstandig.

Een uitlaatlijn bestaat uit 3 delen. De einddemper, de middendemper, en het katalysatorgedeelte. Bij roest kunnen deze onderdelen afzonderlijk worden gerepareerd of vervangen.

Het lawaai dat de motor produceert is de eerste reden waarom de uitlaat moet vervangen worden. Al klinkt het hardere geluid wel stoer, de verkeerspolitie denkt er waarschijnlijk net iets anders over. Een nijpender probleem zijn de vloeistoffen die uit de auto kunnen gaan lekken en die verdere schade kunnen veroorzaken. Ook schadelijk ook voor het milieu, zo’n kapotte uitlaatdemper. Daar komt nog bij dat een slecht functionerende uitlaat zorgt voor een verlies aan vermogen. 

Een afgebroken uitlaat is veel ernstiger dan een gat in de uitlaat. Hier spelen meerdere factoren een rol, namelijk:

  • Een gebroken uitlaat kan bij drempels blijven hangen met alle gevolgen van dien.
  • Een gebroken uitlaat is (op de lange termijn) slecht voor de motor van de auto. Een uitlaat is zo gebouwd om tegendruk (compressie) aan de motor te leveren. Zonder compressie zal de motor niet lekker soepel lopen.

Er zit tevens een sensor op de uitlaat (de lambdasonde) die belangrijke gegevens naar de motorcomputer stuurt over de hoeveelheid verbrande lucht. Deze gegevens worden vervolgens omgezet in de hoeveelheden lucht en benzinemengsel dat in de motor wordt gespoten. Wanneer u met een kapotte uitlaat rijdt, kloppen deze gegevens niet meer. Er wordt dan teveel of te weinig benzine en lucht in de motor toegelaten. De motor kan hierdoor onregelmatig lopen en de boardcomputer van uw auto kan een storingsmelding geven.

Ons advies is dan ook om bij een gat in de uitlaat of bij een gebroken uitlaat snel contact met ons op te nemen. Zo voorkomt u extra schade en riskeert u geen boete voor geluidsoverlast.